Влиянието на джапанките върху тялото

1216

Знаем, че лятото без джапанки е немислимо, но замисляли ли сте как те влияят върху Вашето тяло?

Докато носим така удобните и неангажиращи обувки, множество части на нашето тяло са застрашени.

Едно от местата, уязвими при носенето на джапанките, е глезенът. Поради факта, че джапанките не притежават ленти, които да го придържат, процента на усукване нараства значително, отколкото при носене на по-затворени обувки. Възможно е да се появи и болка подобна на пробождане или парене в петата, а поради липсата на опора в джапанката за свода на ходилата ни, той може да пропадне и да лежи неестествено плоско в обувката.

Същевременно, доказано е, че голяма част от хората са склонни да стискат пръстите на краката си, докато петата се вдига във въздуха, докато вървят. Този тип движение в неправилен момент от цикъла на походката, може да доведе до проблеми с главата, шията и бедрата.

Ето и няколко съвета за лятото, при избор и носене на джапанки

  1. Изберете джапанки с по-здрава подметка
  2. Ограничете носенето на им, в колкото се може по-кратък период от време, като например ходене по плажа, около басейн, в съблекални, хотелски стаи или дори за изнасяне на боклука
  3. Не носете джапанки, докато спортувате
  4. Не изминавайте големи разстояния с джапанки
  5. Не пренебрегвайте раздразненията между пръстите на краката и внимавайте с каишката, от която могат да възникнат мехури и инфекции.
  6. Използвайте слънцезащитен крем на краката, докато носите джапанки
  7. Ако джапанките Ви са с тънки подметки, сменяйте ги на всеки 3-4 месеца