За Ортотех

Как започна всичко...

Като млад лекар, детски ортопед, д-р Йовко Гюров работи в Университетската клиника по тpавматология и ортопедия в Горна Баня. По това време той наблюдава как децата в България не разполагат с нужните ортопедични средства за следоперативно възстановяване!

1998
Ортотех

Историята на Ортотех започва през 1998 г, когато д-р Гюров, нашият основател, стартира с производството на ротатори – ортопедични средства за малки деца. Te подпомагат по-лесното контролиране на походката. Освен ротатори започва изработването на средства за лечение на луксация, на тазобедрените стави. През 1999 г. създава първите индивидуални стелки от силиконов еластомер за бебешки биберони.

2000
Първи стъпки

Поел по своя път, д-р Гюров разширява портфолиото от продукти. Започва разработването на силиконови пети, индивидуални ортези и супинатори. Интересът към продуктите нараства, което води до нуждата от отваряне на собствен магазин. Скоро това вече е факт. Първият обект на Ортотех отваря врати в центъра по ортопедия в Горна Баня. Прибавят се изделия за Халукс валгус – пръсторазделители, стелки за напречен свод.

2004
Нова посока на развитие

Успешното развитие и желание към прогрес водят до търсенето на нови хоризонти, а с това и началото на ново партньорство. На 15 май 2004 г. се регистрира Ортотех ООД, скоро след това идва време за разширяване. В страната се отварят общо 8 магазина – два в град София, два в Стара Загора, във Враца, Русе, Пловдив и Плевен. Д-р Гюров посещава множество изложения, където да продължи да трупа опит, наблюдавайки световните лидери в областта на ортопедията.

2006
Международни партньори

Ортотех започва партньорство с най-добрите професионалисти в бранша. Ортопедичните продукти на марки като Push, Prim и Orfit, стъпват на българския пазар, благодарение на нас.

Ортопедични продукти Push Лого | ОРТОТЕХ
2007
Смяна на стратегията

Поради различия във визията за развитие на фирмата, д-р Гюров се разделя с досегашните си партньори и започва самостоятелно да управлява Ортотех.

В сътрудничество с швейцарската фондация Swiss Clinical и нейните представители тенисистката Мануела Малеева и д-р Бруно Франие се създава център-работилница за прегледи и производство на индивидуални ортези в гр. Стара Загора. В нея българските специалисти се обучават от швейцарски техници, за да се предостави най-доброто в грижата за деца с двигателни увреждания.

2012
Ортоцентър 1

През 2012 отваря най-големият и успешен обект на Ортотех, а именно Ортоцентър. Той обединява всички продукти и услуги, които можем да предложим на пазара – стандартни ортопедични изделия, компютърна диагностика и анализ на походката. Изработване на индивидуални ортопедични стелки и ортези.

2016
Европейски проекти

В портфолиото от успехи на фирмата се нареждат и два спечелени европейски проекта – през 2013 г. и 2016 г. Ортотех успява да въведе нови технологии, увеличавайки производствения си и иновативен капацитет, което превръща фирмата в най-големия български производител на ортопедични медицински изделия.

2017
Редизайн и разнообразие

Новите дигитални технологии и повишените клиентски очаквания предполагат промени. Модернизира се визията на над 60 продукта от серията Ортотех. Конструират и над 40 нови продукта, разчитайки на нови доставчици и качествени материали от цяла Европа. Продуктовите промени налагат и пълно комуникационно преосмисляне. Променя се визията на повече от 50 опаковки и рекламни материали, които да отговарят на същото високо ниво както самите продукти.

2018
3D Contour

С търсенето на нови решения се създава първият подбранд на Ортотех – серията 3D Contour. Тя обхваща направата на индивидуални стелки, чехли и сандали по нова технология – 3D образ на ходилото. Благодарение на тази технология сканираното ходило на клиента и дигиталния проект се запазват. Това позволява повторение на поръчката със същото качество на изработка, но в по-кратки срокове.

3D CONTOUR | Лого
2019
Социалните мрежи и комуникация

През 2019 г. Ортотех системно навлиза и комуникира в социалните мрежи и онлайн пространството. Това ни позволява още по-задълбочено да следим потребностите и интересите на нашите пациенти, за да можем бързо да предложим решение. Ежедневно информираме нашите последователи за промоции, статии, участия в проекти и събития.

2020
Предизвикателствата на 2020 година

През 2020 г. отново бяхме иновативни и реагирахме своевременно на ситуацията, като произведохме за българския пазар лични предпазни средства (шлемове, маски и облекла). Успяхме да осигурим защитни средства за Община Бургас, Център за спешна медицинска помощ – София, МВР Русе, МБАЛ Карнобат, Първа частна МБАЛ Враца, болница „Света Анна“ – София и др.

Днес
Днес

В наши дни Ортотех обслужва клиенти и пациенти от цяла България, като разширява международните си пазари с успешни партньорства в Гърция, Унгария, Литва, Румъния, Украйна, Сърбия, Полша. Продължаваме да допълваме продуктовото си портфолио в името на по-доброто човешко здраве и комфорт.

Бизнесът е толкова голям, колкото е голяма идеята и душата мy. Колкото са големи хората, c които pаботиш. Колкото cа доволни xората, които ползват твоя тpyд.
Д-р Йовко Гюров