Ортопедични продукти за бременни

1590

Ортопедични продукти за бременни от Ортотех

Много често бременността е приключение и физическо предизвикателство за жената. Независимо от възрастта бременността е свързана с много промени в организма, които изискват допълнителна грижа и внимание.

Ние в Ортотех предлагаме ортопедични продукти подходящи за бременните дами и техните специфични нужди. Знаем, че помощните ортопедични продукти са особено подходящи за този период, тъй като бъдещите майки не могат да приемат стандартни лекарства и често се явяват единственото възможно средство. За да бъдем максимално полезни за жените, на които им предстои щастливото събитие, ще разясним нашите ортопедични продукти обхващащи различни области и проблеми.

Компресивни чорапи

Бременните жени имат предразположение към разширени вени и отоци, заради допълнителния натиск върху кръвоносните съдове и вените в долната част на тялото. Компресивните чорапи могат да ускорят кръвообращението и да разпределят равномерно натоварването върху долните крайници благодарение на градивната си компресия. Те са отличен продукт за превенция и облекчаване на подуването особено в последните месеци на бременността. Някои дами страдат от венозни проблеми още преди настъпването на бременността, компресивните чорапи са много препоръчителни в този случай.

Чорапогащникът за бременни Albert Andre е специално създаден с комфортна кройка в областта на корема, която не го притиска. Упражнява умерена компресия върху глезена (18 mmHg), която постепенно намалява нагоре към ингвиналната гънка (8 mmHg).

Според сезона и личните предпочитания дамите биха могли да ползват късите и дълги чорапи от серия 140 DEN, която също предлага по-лека превантивна компресия.

*Винаги се запознавайте с противопоказанията за носене на компресивни чорапи и обсъдете предварително с вашия лекар.

Компресивни чорапи и терапия | ОРТОТЕХ Блог

Ортопедични колани

Пояс Стандарт Мама

Пояс Стандарт Мама може да се прилага при бременни дами, които имат болки в поясната област. Тези болки може да са съществували преди бременността или да са се появили свързани с нея. Колкото повече нараства плода, толкова повече центъра на тежестта се измества пред поясната област. Това води до силно претоварване на мускулите и връзките, които трябва да понесат нарастващата тежест. Пояс Мама подхваща коремната стена ниско и затова не я притиска. Той поема част от натоварването и по този начин облекчава мускулатурата и гръбначния стълб. Този продукт се използва, когато стоите прави или когато ходите. Не се използва в седнало или легнало положение. За да поддържате добър тонус на мускулите правете подходящи упражнения, които са съобразени с периода на бременността.

Пояс Коремна/Гръдна стена

Можете да използвате пояс коремна/гръдна стена в периода непосредствено след раждането. Това важи особено, ако коремната стена е била силно разтегната или при раждане със секцио. Прилагането на комфортна компресия върху коремната стена и поясната област улеснява адаптирането на гръбначния стълб и мускулатурата към променилите се натоварвания след раждането. Също така коланът спомага за връщането ви в добра физическа форма. Носете пояса, когато ходите или стоите, не през целия ден. Избирайте точния размер за вас и пристягайте умерено. Комбинирайте употребата на пояс Коремна/Гръдна стена с подходящи за състоянието ви упражнения, които да ускорят още възстановяването на коремната стена. Употребата на пояса може да продължи през първите 2-4 седмици след раждането.

Колан за след раждане | ОРТОТЕХ 02

Обувки и индивидуални стелки

Бременността може да доведе до промени в ходилата. Много жени съобщават за промяна в размера на стъпалата, което често се оказва временно явление. През периода на бременността жените задължително имат нужда от комфортни и удобни обувки.

Особено подходящи са ортопедичните маратонки Diawin. Те са проектирани в два размера за ширина – средно и широко. Подходящи за бременни и за много ортопедични проблеми на ходилата, като Халукс Валгус, наднормено тегло, подути и широки крака, хора с диабет и хора прекарващи много време в изправено положение. Създадени с обла предна част и допълнително пространство около пръстите и с допълнителна дълбочина за поставяне на индивидуални стелки.

В нашия магазин предлагаме също анатомични обувки от естествена кожа.

Ортопедични продукти за бременни | ОРТОТЕХ 02

Ортотех е най-големият български производител на индивидуални ортопедични стелки. Всяка бременна жена може да изработи такива за себе си, като посети нашите ортопедични магазини в страната. Ортотех предлага широка гама от модели изработвани по различни технологии и покриващи повечето ортопедични проблеми и нужда от повече комфорт. В нашите магазини работят кинезитерапевти и специалисти, които ще вземат индивидуален отпечатък от ходилата. При нас ще получите безплатна консултация/преглед и ще можете да направите компютърно изследване на стъпалата.