Условия за връщане/замяна

Връщане на стока

Съгласно Закона за защита на потребителите, имате право да се откаже от сключения договор от разстояние (поръчката) в срок от 14 /четиринадесет/ дневен срок, считано от датата на получаване на стоката.

Процедура по връщане на стока:

 1. Клиентът изпраща стоката, която иска да върне в рамките на посоченият по-горе 14 дневен срок.
 2. Задължително условие е върнатата стока да е в изряден търговски вид, неизползвана, чиста, без странични миризми, в оригинална опаковка и с етикети.
 3. При подаване на искане за връщане, потребителят задължително прилага и документите, на които се основава претенцията (касова бележка, бележка за наложен платеж или фактура).
 4. Клиентът предоставя банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата по поръчката.
 5. Всички стоки се изпращат до Ортотех ООД, гр. София, офис на Еконт – Гара Искър. За допълнителна информация може да се свържете с нас на телефон 0897 933 981.
 6. Доставката за всички върнати стоки е за сметка на клиента.
 7. Клиентът задължително трябва да уведоми Ортотех, чрез телефонно обаждане или писмено на електронната поща посочени в раздел „Контакти“, за своите искания и намерения.
 8. След получаване на стоката Ортотех извършва преглед за съответствие с посочените по-горе условия. В случай, че продукта отговаря на тях, в рамките на 30 дни, Ортотех извършва превод на сумата заплатена за продукта. Ако продуктът е с нарушен търговски вид или липсват придружаващи документи, Ортотех си запазва правото да не възстанови сумата на клиента.
 9. Съгласно член 57, ал. 3 и ал. 5 от Закона за защита на потребителите Не могат да бъдат върнати компресивни чорапи всички модели, консумативи за еднократна употреба, изделия и стоки изработени съобразно изискванията на потребителя или по негова индивидуална поръчка.
 10. При поръчани повече от един артикул не можете да се откажете от част от пратката при куриера. Можете да я откажете цялата.

Замяна на стока

Всеки клиент закупил продукт от www.orthoteh-bg.com, който е неподходящ размер /не по вина на нашия екип/ може да го замени за правилния в рамките на 14 дневен срок, считано от датата на получаването му.

Процедура по замяна на стока:

 1. Клиентът изпраща стоката, която иска да замени в рамките на посоченият по-горе 14 дневен срок.
 2. Задължително условие е върнатата стока да е в изряден търговски вид, неизползвана, чиста, без странични миризми, в оригинална опаковка и с етикети.
 3. При подаване на искане за замяна потребителят задължително прилага и документите, на които се основава претенцията (касова бележка, бележка за наложен платеж или фактура).
 4. Всички стоки се изпращат до Ортотех ООД, гр. София, офес на Еконт – Гара Искър. За допълнителна информация може да се свържете с нас на телефон 0897 933 981.
 5. Доставката за всички стоки и в двете посоки е за сметка на клиента.
 6. Клиентът задължително трябва да уведоми Ортотех, чрез телефонно обаждане или писмено на електронната поща посочени в раздел „Контакти“, за своите искания и намерения.
 7. След получаване на стоката Ортотех извършва преглед за съответствие с посочените по-горе условия. В случай, че продукта отговаря на тях, в рамките на 1-2 работни дни, Ортотех изпраща желания от клиента размер. Като задължително го уведомява за това.

Рекламация

 • Клиентите могат да върнат на ОРТОТЕХ ООД закупена стока, при наличие на дефект, проявил се в рамките на законовия гаранционен срок (до две години от датата на покупката).
 • За да предяви рекламация, клиентът трябва да изпрати продукта и всички съпътстващи документи /фактура, касов бон или др./ до адрес гр. София, офис на Еконт – Гара Искър за Ортотех ООД. Рекламацията може да бъде предявена и във всеки от търговските обекти на ОРТОТЕХ ООД на територията на страната, в които се осъществява подобна търговска дейност. Правото на избор на място за предявяване на рекламацията принадлежи изцяло на потребителя.
 • При приемане на рекламация, тя се описва в „Протокол за рекламации“ и се вписва в „Регистъра на рекламациите” на съответния обект, където е подадена.
 • ОРТОТЕХ ООД се задължава в 30 (тридесет) дневен срок да излезе със становище, дали приема рекламацията за основателна.
 • Ако рекламацията е приета за основателна, то ОРТОТЕХ ООД трябва в едномесечен срок да извърши ремонт или да замени стоката. Срокът започва да тече от датата на предявяване на рекламацията.
 • ОРТОТЕХ ООД е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и да възстанови заплатената от потребителя сума, когато след като е удовлетворил три рекламации на потребителя чрез извършване на ремонт на една и съща стока, в рамките на срока на гаранцията (2 години от покупката), е налице следваща поява на несъответствие на стоката с договора за продажба.
 • След изтичане на законовия гаранционен срок (2 години от покупката), ОРТОТЕХ ООД предлага извършване на ремонтни дейности за сметка на потребителя.
 • ОРТОТЕХ ООД не носи гаранционни отговорности за ремонтираното изделие.
 • Когато клиентът закупи стока с нестандартен (индивидуален) размер и/или по индивидуални изисквания, той се съгласява с условията на договор за индивидуална поръчка (изработка на продукт изцяло по желаните размери на клиента), които по чл.57 т.3 от ЗЗП не подлежат на отказ. ОРТОТЕХ ООД запазва правото си да предложи корекция на изделието в производствената си база на адрес: гр. София, ул. Неделчо Бончев №8 и/или в търговските обекти, където това е възможно.

Условията за рекламации, замяна и връщане на ОРТОТЕХ ООД, съответстват на изискванията на ЗЗП на Република България.