Ортопедични стелки по поръчка от Ортотех

15284

Как да направите ортопедични стелки по поръчка?

Ортотех е лидер в създаването на ортопедични стелки по поръчка. Ортопедичните стелки по поръчка са индивидуален продукт, който се изработва по индивидуален отпечатък от ходилата. За да създадете вашите ортопедични стелки по поръчка е необходимо да посетите наш магазин или търговски представител. Магазини на Ортотех, където да направите ортопедични стелки по поръчка ще намерите в градовете София, Пловдив, Плевен и Стара Загора. За останалите населени места можете да се свържете с наш търговски представител, който ще Ви консултира относно възможностите за взимане на отпечатък, за направата на ортопедични стелки по поръчка.

В нашите магазини ще получите безплатна консултация/преглед на ходилата. Специалистите на Ортотех извършат детайлен преглед на стъпалата, след което пристъпват към вземане на индивидуален отпечатък. Този процес може да се различава в зависимост от технологията за изпълнение на ортопедичните стелки по поръчка. Независимо от технологията, бъдещите Ви ортопедични стелки по поръчка ще отразяват всички индивидуални корекции необходими на вашите стъпала. По този начин стелките гарантират оптимален здравословен ефект и комфорт. Ортопедичните стелки по поръчка създадени от нашите специалисти могат да повлияят успешно множество оплаквания на стъпалата, глезените и колената.

Ортопедичните стелки по поръчка се препоръчват при нужда от корекция на напречен или надлъжен свод, плоскостъпие, полиневропатни оплаквания, разлика в дължината на крайниците, оплаквания на пета, глезен и коляно. Ортопедичните стелки по поръчка са отличен избор при активни спортисти, като за тях Ортотех предлага модели с уникални характеристики. Специално разработени да поддържат стабилни ходилата при интензивна спортна активност и нужда от висока устойчивост.

Ортопедични стелки по поръчка | ОРТОТЕХ
Ортопедични стелки по поръчка | ОРТОТЕХ

Ортопедичните стелки по поръчка – класически метод чрез отпечатък в ортопедична пяна

В Ортотех предлагаме класически метод за изработване на ортопедични стелки по поръчка – чрез индивидуален триизмерен отпечатък от ходилото. Процесът по вземане на индивидуален отпечатък е изключително важен за последващото изработване на ортопедичните стелки по поръчка. В нашите магазини ще откриете квалифицирани медицински специалисти, които прецизно и внимателно ще снемат отпечатък от ходилата Ви в така наречената ортопедична пяна. Доверете се специалистите в Ортотех, нашите познания са базирани на повече от 16 години опит в изработването на ортопедични стелки по поръчка.

Ние изработваме ортопедични стелки по поръчка, по отпечатък снет от наши партньори в цялата страна – лекари и други медицински специалисти. При нашите търговски представители ще получите квалифицирана медицинска консултация за създаването на ортопедични стелки по поръчка.

Създаването на ортопедичните стелки по поръчка продължава с изработване на гипсова отливка, специфичен вакуум процес и последваща финална обработка. Готовите ортопедични стелки по поръчка ще имат всички назначени корекции за Вашите ходила, 100% съобразени с индивидуалните Ви нужди. Ортопедични стелки по поръчка могат за бъдат изработени в няколко серии от модели.

Серии ортопедични стелки по поръчка

Индивидуални термопластични стелки – Те са широко достъпни и често използвани. При използване се постигат корекции на всички често срещани проблеми на ходилата.
Индивидуални стелки Елит – Серията се отличава с висока устойчивост и добър баланс между високo качество на материалите и потребителска удовлетвореност.
Индивидуални стелки Капрон – Серия висок клас, която е отличен избор за ежедневието и при спортна активност. Моделите са с безупречно качество и уникален конструктивен дизайн.

Ортопедични стелки по поръчка | ОРТОТЕХ 2
Ортопедични стелки по поръчка | ОРТОТЕХ

Ортопедични стелки по поръчка чрез 3D Сканиране на ходилата

Ортотех предлага изработване на oртопедични стелки по поръчка по иновативна 3D технология. Процесът по създаване на ортопедични стелки по поръчка започва с индивидуално сканиране на ходилата с модерен 3D скенер. Следва етап на прецизно компютърно проектиране, основано на специална – CAD система за дизайн. Процесът продължава със задълбочено компютърно фрезоване – CAM и финално оформяне на всеки детайл. Създадените продукти са с уникална форма и максимална удовлетвореност към специфичните оплаквания на всеки пациент, нужда от обезболяване и комфорт. Още едно предимство на серията е възможността 3D отпечатък да бъде използван повторно, за направата на следващ чифт ортопедични стелки по поръчка. Това означава, че ще можете да направите поръчка на нов чифт ортопедични стелки по поръчка само с едно обаждане по телефона. Това разбира е възможно само, когато няма допълнителни изменения на ходилата, които да налагат добавянето на нови корекции.

Ортопедични стелки по поръчка 3D Contour са специално разработени за хора с различни степени на плоскостъпие, диабет, множество видове фрактури, специфични болки в ходилата и петите. Препоръчително решение при различни дължини на крайниците и чувство на умора. Ортопедичните стелки по поръчка от серията предлагат отлични модели за активно спортуващите с максимална издръжливост. Ортопедични стелки по поръчка серия 3D Contour се изработват с конструкция от лек и шокабсорбен материал EVA. В допълнение на комфорта се полага покритие от антибактериален и високоустойчив микрофибър, който за улеснение е проектиран с възможност за лесно измиване.

Времето за изработка на ортопедични стелки по поръчка е 10 работни дни

Ортопедични стелки по поръчка | ОРТОТЕХ 3
Ортопедични стелки по поръчка | ОРТОТЕХ

Ортопедични стелки по поръчка – Анализ на походката и Плантография

В зависимост от състоянието на стъпалата нашите специалисти могат да Ви предложат така нареченият Анализ на походката. Той представлява динамично изследване на ходилата и походката върху сензорна пътека в покой, при ходене или тичане.

За какво се използват данните от анализа на походката и защо са важни за направата на ортопедични стелки по поръчка?

  • От изследването могат да се определят претоварените зони на ходилото и изработване на ортопедичните стелки по поръчка по специфичен начин
  • Анализът дава ценна информация за особеностите на походката, които могат да са израз на подлежащи проблеми. Определянето на проблема е от изключителна важност за изработването на ортопедични стелки по поръчка
  • Полезен и често използван метод за подобряване физическото състояние при професионални или любители спортисти. При тях ортопедичните стелки по поръчка се изработват по специфичен начин
  • Чудесен метод за оценка състоянието на стъпалата при вече проведена терапия с ортопедични стелки по поръчка

Анализ на походката можете да направите само в Ортоцентър 1, гр. София, ул. Константин Иречек 1.

Когато не е възможно или не е необходимо Анализ на походката, Ортотех предлага и статично изследване на ходилата – Плантография. Тя представлява диагностичен метод за оценка и мониторинг на деформации на стъпалата при създаване на ортопедични стелки по поръчка. При него успешно се определят натоварените зони на ходилата, наличие на плоскостъпие или нежелана промяна във височината на сводове. Изследването спомага за поставяне на точна диагноза преди изработването на ортопедични стелки по поръчка. Вследствие на получените резултати нашите специалисти вземат решение за индивидуалните корекции на Вашите ортопедични стелки по поръчка.

Ортотех продължава и занапред да развива и търси нови конструктивни и технологични решения, за да предложи на пациентите най-доброто по отношение изработването на ортопедични стелки по поръчка.

Ортопедични стелки по поръчка | ОРТОТЕХ 4
Ортопедични стелки по поръчка | ОРТОТЕХ